tiistai 7. elokuuta 2012

Lomat lomailtu

Lomalla ei treenailtu sen kummemmin. Lily tosin pääsi harjoittelemaan uintia, matalassa hiekkarannassa se räpi, kahlaili ja ihan uikin tosi reippaasti! Mökillä muutenkin oli koiran paratiisi, tietysti. Luoksetulo on saatu silti pidettyä melko varmana, ainoastaan kerran pari lähti omakotitalon pihasta niin, että kuulo hävisi hetkellisesti.

Pari päivää sitten aamulenkillä lähimetässä Lily suoritti oikein mallikasta hakua vaikeahkossa maastossa. Vauhti on melkoista lönkyttelyä, mutta perustekeminen hienoa, ja ihan luonnostaan tulee. Se pääsi myös lähtemään pupun perään... Pysähtyi kyllä saman tien kun huusin nimeä, ja kun kutsuin luokse, teki ympyrän paikallaan ja lähti tulemaan! Ihan mainio, ei menetä korviaan riistakontaktissa kuten edellinen sprinkkumme. Siksi alankin taas haaveilla siitä metsästyksesta Lilyn kanssa. Se tosin vaatisi treeniä. Eteenkin pysähtyminen ylösajoon. Noutamista täytyisi myös ruveta treenaamaan. Täytynee ottaa pilli mukaan istu- ja luoksetulokäskyjen merkiksi.

Ilmoitin Lilyn näyttelyyn! Pentunäyttelyissähän se on kasvattajansa kanssa jo kunnostautunutkin useaan otteeseen. Nyt siis ekaa kertaa junnuluokassa. Kohteena Porvoon kaikkien rotujen näyttely 9.9. Eilen otettiin hiukkasen näyttelyjuoksua sisällä näyttelyhihnassa ja muutama seisotuspätkä, meni oikein mallikaasti. Seuraavaksi pitää siirtyä ulos treenamaan. Joskohan sitä vielä löytyisi mätsäreitä ennen tuota syyskuun alkua, minne pääsisi myös harjoittelemaan.

Yksinolo sujuu ihan ok. Lily on ollut pisimmillään jo 4 tunnin pätkiä yksin. Olen jättänyt sille herkkuja ja pureskeltavaa lähteissä, ja koittanut olla mahdollisimman kylmä kotiintullessa, kunnes se rauhoittuu alkuinnostuksestaan. Välillä se kuuluu haukkuvan, välillä ei. Ei ainakaan naapurit ole valittanu vielä mitään :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti