tiistai 12. kesäkuuta 2012

Uutta blogia kehiin

Luppakorvien läpsytys saa taloudessamme jatkoa ensi torstaina. Remmiin liittyy enkkusprinkku Lily eli Icicle's So It Goes.

Rakasta Nelsonia kaipaillaan edelleen, liian lyhyeen loppui sen rasavillin elämä. Toivon mukaan oli kuitenkin onnellinen. Ainakin itse opin Nepetiukselta niin paljon, ja sain suunnattomasti rakkautta ja hyvän kumppanuuden hetkiä sen elukan kansssa.

Lilyn kanssa tähtäimet on tottelevaisuuskokeissa ja agilityssä. Näyttelyissäkin varmasti tulee pyörähdettyä, ja niin, ne taipparitkin pitäisi tietty pyrkiä suorittamaan. Mietiskelin myös metsästyskoulutusta, mutta taidan vielä antaa olla tämän koiran kanssa. Se kuitenkin on näyttelylinjainen, ja meidän resurssit metsästyskoulutukseen (ja metsästykseenkin) hieman vajavaiset toistaiseksi. Ehkä seuraava koira on sitten se metsien suuri sankari...

Tietysti alkuun pääasia on ihan perustaitojen ja tapojen oppiminen. Hihnassa kulkeminen, ihmisten ja koirien tapaaminen/ohittaminen, lapseen, kaupunkiin ja yksinoloon totuttelu.

Myös ruokinta mietityttää taas. Nelson söi hyvällä menestyksellä raakaruokaa, vaikka sen laittaminen vaatiikiin hieman nappularuokaa enemmän viitseliäisyyttä. Nyt olisi uuden asunnon ja lisäpakastimen myötä siihenkin paremmat mahdollisuudet. Toisaalta koulutuksessa nappulat on kauhen käteviä, kun niitä voi aina pitää taskussa ja palkita hyvästä käytöksestä kotona ja pihalla. Löysinkin netistä mainion ja puolueettoman oloisen sivuston, jossa koiranruokia on analysoitu ravinto- ja sisällystaulukoiden perusteella. Sivusto on nimeltään Dog Food Analysis, osoite www.dogfoodanalysis.com. Lily on syönyt tähän asti Acanan ruokaa, lisänä lihaa, luita, merilevää, öljyjä jne. Ajattelin jatkaa ainakin alkuun samalla linjalla. Acana vaikuttaa tuonkin sivuston perusteella ihan hyvältä kuivaruoalta, vaikkei ihan huippuluokkaa olekaan. Lihalisäyksellä varmasti ihan ok ruokavalio kasvavalle koiralle.

Innolla jäämme siis odottelemaan perheenlisäystä! Toivottavasti Lily viihtyy meillä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti