perjantai 19. lokakuuta 2012

Agi-time

Agilityn saralla ollaan tällä viikolla oltu erittäin aktiivisia, kahdet treenit!

 Tiistaina ohjatut alottelijatason treenit Malmin superpienessä hallissa. Oli jo pientä radan tynkää, tosin Lilyn kanssa onnistuttiin vaan 2 tai 3 esteen (siis hypyn ja putken) yhdistelmää tekemään. Mikä oli sekin mainio suoritus! Lily ihan selvästi innostui hommasta ja tarjosi itsekin jo esteitä. Yksittäisistä esteistä treenattiin rengasta, keppejä apuverkoilla ja pöytää. Pöydälle koira ei meinannut aluksi uskaltaa hypätä, pikku nössö. Sitten kun hoksasi, että pääsee pöydälle namien tykö suht kevyesti, alkoi homma sujua. Tehtiin myös kontakteja A:lla niin, että nostin koiran alakontaktille namialustaa päin. Meni ihan hyvin. Koko A:ta ei suostunut menemään, oli niin ahdasta ettei vauhtia oikein saanut ja se A:n pintakin melko ikävän röpelöinen. MIKÄ PARASTA: koira osasi odottaa ihan hiljaa kiinniollessaan!

Tänään käytiin belgikaverin kanssa ojangossa omin päin treenailemassa. Lily meni taas kolmen esteen yhdistelmää intoa puhkuen :) tosin se ei oikein vielä osaa hakea hyppyä kauhean itsenäisesti. Tehtiin hyppyä siis myös namialustalla niin, että lähetin sen hypylle. Onnistui hyvin. Tehtiin myös puomia ja A:ta, molemmat meni mainiosti eikä Lily epäröinyt ollenkaan! A:n kontaktille pysäytys ei oikein vielä pelittänyt, mutta olin onnellinen että se meni esteen hienosti.

Torstain tokotreeneissä tehtiin seuraamista, paikkaa, pari luoksetuloa ja muutama damin nouto. Seuraamisessa saatiin vinkkiä imuttaa namilla pari ensimmäistä askelta, kun meinaa siinä kohtaa kontakti tipahtaa. Sain myös muistutusta oikea-aikaisesta palkkaamisesta... Paikallaolo tehtiin istualteen kun märälle asfaltille maahanmeno tuntui ylitsepääsemättömältä. Karkasi ensimmäisellä kerralla, mutta painokkaamman "paikka"-käskyn jälkeen meni jo paremmin. Luoksetulo oli riemukasta, ja saan koiran sivulle nätisti kädellä ohjaamalla.

Ensi viikolla pohjoiseen, toivon mukaan päästäisiin treenailemaan metsään hakua ja noutoa, katsoa mitä se sanoo laukauksesta ja mahdollisesti kokeilla verijälkeäkin.

Ai niin, ja Lily on ilmotettu joulukuulle Helsingin Winner- ja Voittaja-näyttelyihin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti