sunnuntai 7. lokakuuta 2012

Päivitystä

Aloitetaan päivittely vaikka Porvoon näyttelystä, joka oli siis 9.9. Tuomarina toimi Hannele Jokisilta. Olen kadottanut Lilyn arvostelupaperin :( mutta se sai siis EH:n eikä sijoittunut junnunartuissa. Vastassa oli pari vanhempaa Adamant'sia sekä Lilyn siskot. Se meni mielestäni tosi nätisti kehässä ja seisoi kiltisti. Arvostelussa se tosin ei oikein intoutunut ravaamaan sievästi, joka oli kyllä handlerin vika, säädin sen hihnan kanssa jotain. Kirjoittelen arvostelun tänne jahka löydän sen paperin. Lily pääsi myös kasvattajakehään, ja minusta se meni tosi hienosti sielläkin! Handlerissa tosiaan olisi toivomisen varaa...

Tokon saralla: ollaan käyty pari kertaa nyt koirakerhon treeneissä. Ekalla kerralla Lily oli ihan että "apua apua mitä tämä tämmöinen on". Eikä siis suostunut juuri millekään. Toisella kerralla oli ihan eri ääni kellossa, otin seuraamista ja perusasentoa eri kulmista. Lisäksi paikkaa maaten ja istualteen (lyhyitä ehkä 30 sek pätkiä) ja pari luoksetuloa (ilman perusasentoa).

Noutoa ollaan harjoteltu damilla ja riistapukilla. Ja sekös vasta saa Lilyn innostumaan! Ihana nähdä miten se syttyy ihan itsestään sille hommalle. Ollaan otettu aluksi vauhtinoutoa, eli siis saa lähteä liikkuvan perään. Riistapukilla olen treenannut myös niin, että vien sen kauemmaksi metsään/ruohikkoon ja vapauttanut koiran noutoon. Tänään lähimetsässä se teki pari tosi hienoa noutoa, etsi ihan mielettömällä draivilla sen pukin. Sitten kuumui vähän liikaa ja lähti kolmannella kerralla hölmöilemään pukki suussaan. Otin vielä yhden noudon, lyhyemmältä matkalta, ja toi kiltisti käteen. Jee :)

Tokossa tarkoitus ruveta harjottelemaan käännöksiä, ja pidentämään seuraamismatkaa. Paikkaa samoiten pitää treenata useasti. Liikkeestä maahan ja seiso vois myös alottaa, nyt oon lähinnä harjotellu näitä käskyjä paikallaan vähän niinku kaukokäskyjäkin mielessä pitäen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti